Covid-19 Tedbirleri
Seyahat etme özgürlüklerine tekrar kavuşabiliyor olma düşüncesi, dinamikleri bu günlerde biraz farklı görünse bile, hepimizi gerçekten son derece heyecanlandırıyor. Bununla birlikte misafirlerimizin temizlik ve dezenfeksiyon beklentilerinin de değiştiğini biliyoruz. Bu minvalde, Spark Hotel olarak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tavsiye edilen “Güvenli Turizm Sertifikasyonu” şartlarını da içeren düzenlemelerle yeni döneme en hassas şekilde hazırlandığımızı sevinerek paylaşmak istiyoruz.
Tüm zamanlarda olduğu gibi, misafirlerimizin ve de ekipüyelerimizin sağlık ve emniyetleri en yüksek önceliğimiz olmaya, vazgeçilmez Spark Hotel hizmet kalitesi ile birlikte devam edecek.
GENEL UYGULAMALAR
· Misafir yaşam ve kullanım alanları, üretim ve sunum üniteleri, çalışma alanları ile su ve tesisat altyapısındaki bakım, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi
· Tesisimiz hizmet süreç akışlarının, tüm kullanım alanlarının sosyal mesafe kuralları gereğince yeniden düzenlenmesi
· Otel içi misafir mekanlarının, asansörler, lavabolar, kat koridorları ile çalışma ortamı ve depolarımızın düzenli aralıklarla UVL sisleme makineleri ile dezenfekte edilmesi
· Havalandırma sisteminde emilen havanın geri dönüşünün engellenmesi ve otel iç mekanları atmosferinin % 100 taze ile hava beslenme
· Hizmet ve ürün üreten üniteler, ofisler, çalışma ve misafir alanlarındaki el dezenfektan cihaz sayılarının arttırılması, özel tasarım afişler ile bilgilendirmelerin yapılması
· Otele giriş kısmında, olası dış kaynaklı bulaşları engellemek üzere hijyen noktalarının oluşturulması
· Temassız ödeme ve QR kodlu menü uygulamaları ile temas potansiyelinin minimize edilmesi
· Asansör düğmeleri, merdiven tutamaçları gibi yüzeyler ile lobi, resepsiyon bölümleri vb gibi ortak kullanım alanlarının sürekli olarak dezenfekte edilmesi.
· Geçiş güzergahları üzerinde maske, eldiven vb gibi kullanılmış malzemeler için özel atık kutularının bulundurulması
· Temizlik ve dezenfeksiyon uygulamalarında etkin ve güvenilir marka olarak “…………” ürünlerinin kullanılması.
OTELE GİRİŞ
· Resepsiyon bölgesinde yer etiketlemeleri ile sosyal mesafelerin korunması ve kontrol edilmesi
· Otele giriş ve çıkış işlemlerinde izole edilmiş desk hizmeti
· Otele giriş yapan misafirlerin ateş ölçümlerinin gerçekleştirilmesi ve kayıt altına alınması.
· Misafirlerin sağlık durumları ile otele gelişlerine kadar olan seyahat öykülerinin not altına alınması
· Giriş ve çıkış işlemlerinde temas edilmesi muhtemel malzeme ve cihaz yüzeylerin sıklıkla dezenfekte edilmesi, misafir kartı ve kalemlerin steril halde kullanıma sunulması
· Misafir ihtiyaç ve talebi doğrultusunda resepsiyon bünyesinde maske temin edilmesi
ODALAR
· Oda temizliğinin etkin kimyasal ürünler ve odaya özel renk kodlu temizlik bezleri ile gerçekleştirilmesi
· Oda içerisinde temas potansiyeli fazla bulunan; elektrik düğmeleri, telefon, kumanda, su ısıtısıcı , kapı pencere kolları, musluk ve batarya başlıkları gibi tüm yüzeylerin “derin temizlik” kıstası ile ekstra dikkatle dezenfekte edilmesi
· Misafir ihtiyaç ve talebi doğrultusunda resepsiyon bünyesinde maske temin edilmesi
· Giriş ve çıkış işlemlerinde temas edilmesi muhtemel malzeme ve cihaz yüzeylerin sıklıkla dezenfekte edilmesi, misafir kartı ve kalemlerin steril halde kullanıma sunulması
· Odaların temizlik süresince “doğal havalandırmaya” tabi tutulması ve temizlik sonrasında da ULV cihazı ile final dezenfeksiyonlarının sağlanması
· 60 derece sıcaklıkta ve sertifikasyon şartları paralelinde yıkanan tekstillerin hijyenik bir zincir akışında odalara transfer edilmesi ve aynı titizlikte odaya teşrif edilmesi
TEDARİK ZİNCİRİ
· Otele giriş yapacak tüm tedarikçi ve taşeron firmalar ile ziyaretçilerin ateşlerinin ölçülmesi ve kayıt altına alınması
· Onaylı tedarikçilerimizin “ürün kalite ve hijyen taahhütlerinin” alınması, kabul edilen tüm ambalajlı ürün ve malzemelerin otele giriş noktalarında tekrar ve ilave olarak dezenfekte edilmesi
· Mutfağa çıkarılmadan önce ürünlerin ön kontrol işlemine tabi tutulması ve güvenli bir zincir şeklinde “temiz tanımlı” ekipmanlara aktarılması
YİYECEK İÇECEK
· Yiyecek ve içecek ünitelerinde “Güvenli Turizm Sertifikasyonu” paralelinde belirlenen hijyen standartlarının harfiyen uygulanması
· Tüm gıda üretimlerinin gıda güvenliği standartlarına ve yasal yönetmeliklere uygun yapılıyor olduğunun kurum içi gıda mühendisliği denetim uygulamaları ile sürekli kontrollerden geçirilmesi ve bunların kayıt altına alınması
· Kahvaltı sunum hizmetinin misafir teması olmadan servis görevlileri aracılığıyla gerçekleştirilmesi
· Servis ekipmanları temizlik ve hazırlığının sertifikasyon şartlarına göre gerçekleştirilmesi, ürünlerin misafirlerin masaya oturmasını takiben servis edilmesi
· Restoran ünitelerinde kullanılan masa ve sandalyelerin, her bir misafir kullanımı sonrası servis personelleri tarafından dezenfekte edilmesi
FİTNESS
· Spor salonunun rezervasyon sistemi ile kullandırılması
· İki metre aralıklarla tanımlanan spor aletleri ile aktivitelerin sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilmesi
· Spor aletlerinin temizlik ve dezenfeksiyon uygulamalarının her kullanım sonrası detaylı olarak gerçekleştirilmesi
· Spor merkezi genelinde doğal havalandırma yönteminin kullanılması
· Yetkin spor hocası tarafından alan kullanımına dair yönlendirme ve bilgilendirme
· Fitness spor salonunun her gün ULV cihazı ile dezenfekte edilmesi
TOPLANTI VE ETKİNLİK SALONLARI
· Fuaye girişinde ateş ölçümünün gerçekleştirilmesi
· Alan kapasitelerine ve sosyal mesafe kuralına uygun oturma düzenlerinin sağlanması
· Yiyecek ve içecek ünitelerinde “Güvenli Turizm Sertifikasyonu” paralelinde belirlenen hijyen standartlarının harfiyen uygulanması
· Coffee break hizmeti ve yemek organizasyonlarında tüm servis ve sunumların görevliler tarafından gerçekleştirilmesi
· Organizasyon öncesi hazırlıklarda ULV cihazı ile ortam dezenfeksiyonunun sağlanması
SPARK HOTEL TAKIMI
· Tüm çalışanların sağlık kontrolleri sonrası işe başlatılması ve sağlık durumlarının periyodik olarak takip edilmesi
· Otele giriş ve çıkışlarda çalışanların ateş ölçümlerinin yapılması ve bunların kayıt altına alınması
· Çalışma alanlarında maske, yüz siperliği vb koruyucu donanımlar ile görev yapılmasının sağlanması
· Yıllık eğitim planının dönem gereklerine uygun olarak revize edilmesi ve eğitimlerin bu paralelde periyodik olarak verilmesinin sağlanması
SPARK HOTEL KONYA HİJYEN MANİFESTOSU
Değerli Spark Hotel Konya Ailesi,
Spark Hotel Konya'nın en yüksek önceliği, misafirlerimiz, takım arkadaşlarımızın ve iş ortaklarımızın sağlığı, güvenliği, konforu ve emniyetidir.
Spark Hotel Konya olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın en güncel görüş ve tavsiyelerini yakından izlemeye devam ediyoruz bu kapsamda tüm tedbirler otelimiz tarafından hızla uygulamaya geçilmekte ve düzenli kontrolleri sağlanmaktadır.
Ziyaret ve seyahatlerinizi planlarken Spark Hotel Konya'ya her zamanki gibi güvendiğiniz için şimdiden teşekkür ediyoruz. Sağlığı önceliğimiz olarak belirleyerek, mevcut durumla ilgili detayları da içeren manifestomuzu sizler ile paylaşmak isteriz.
ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞI, EĞİTİMİ VE BİLGİLENDİRİLMESİ
Çalışanlarımızın sağlığını korumak ve otelimizde hijyeni üst düzeyde tutmak için personellerimizin eğitimine büyük önem vermekteyiz. Tüm birimlerimizde çalışan arkadaşlarımıza genel hijyen standartlarımıza ek olarak COVID-19 farkındalık eğitimleri kapsamlı ve düzenli bir şekilde verilmektedir.
Tüm çalışanların birlikte yaşadığı aile üyeleri ve yakın temas içinde bulunduğu kişilerde Covid-19 belirtisi bulunması durumunu veya son 14 gün içerisinde yaptıkları yurt içi – yurt dışı seyahat bilgilerini izlemek için haftalık periyodik izleme formları ve kontrol listeleri hazırlanmıştır.
Çalışanlarımızın işe giriş ve çıkışlar da vücut ısıları termal sensörlü ateş ölçerle gerçekleştirilip ölçümler kayıt altına alınmaktadır.
Çalışanlarımızın üniforma, önlük, bone, ayakkabı/ terlik vb. malzemeleri iş başı yapmadan önce dezenfekte edilmekte ve bu ekipmanlar sıklıkla değiştirilmektedir.
Personelimizin mesai saatleri süresinde saatte bir el yıkaması ve maske takması zorunlu hale getirilmiştir. Koruyucu ekipman kullanımı ile ilgili olarak eğitimler personellerimize verilmektedir.
Ekiplerimiz sürekli iletişimde kalarak ve bilgi paylaşımı sağlayarak son durumlar hakkında bilgi sahibi olmaktadır.
Personel alanlarımızda yüzey dezenfektanı, el dezenfektanı ve kâğıt peçete bulundurulmaktadır. Sık temas edilen noktalar ( masa,klavye,mouse,kapı kolları, telefon,telsiz vb. sık sık dezenfekte edilmektedir. Ofisler sık sık havalandırılmaktadır. Ofisler temizliğin kolay ve etkin sağlanması için sadeleştirilmiştir. Kullanılmayan mobilya ve ekipmanlar depolara kaldırılmıştır.
İZOLASYON ODASI
Otelimizde Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu maddelere uygun bir alan izolasyon odası olarak tahsis edilmiştir.
Vaka şüphesi olan misafir ve çalışana temas eden (misafir, misafir yakınları, çalışanlar vb.) kişiler hızlı bir şekilde belirlenir ve bu kişiler için de koruyucu önlemler alınır ve vaka şüphesi olan kişilerin Covid-19 teşhisleri netleşene kadar bu kişiler de belirtilenen izolasyon alanlarında izole edilir.
İzolasyon odasına alınan şüpheli vakalar, Sağlık Bakanlığı'nın ALO 184 hattını aranarak sağlık kurumlarına yönlenirilmesi yapılır.
Covid-19 şüphelisi misafir veya çalışan olduğu durumda enfeksiyonun daha fazla yayılmasını önlemek için Covid-19 temizlik ve dezenfeksiyon planı acilen uygulanmaktadır.
İzolasyon odası veya bölgesine daha önce belirlenmiş görevli personel veya sağlık görevlileri dışında hiç kimsenin girmesine izin verilmeyecektir. Halı, perde, abajur vb temizliği zor malzemeler dekoratif ürünler bu odalarda tercih edilmemektedir.
HİJYEN VE DEZENFEKSİYON İŞLEMLERİ
Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı uluslararası kuruluşların dezenfektan ürünleri ve koruyucu ekipmanlar ile çalışmaktayız.
Tüm alanlarımız ortam-yüzey hijyen tedbirleri başta olmak üzere detaylı temizlik ve dezenfeksiyon uygulamalarını ozon ve ULV Makineleri ile sağladık. Bu temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinde misafir odaları, toplantı odaları, salonları ve diğer tüm misafir alanları ile birlikte mutfak alanları , personel alanları , ofisler , otoparklar ve depolarımız profesyonel ekiplerce dezenfekte edilmiştir.
Açık ve kapalı alanlarda dezenfeksiyon işlemlerine periyodik olarak devam edilmektedir. Kullanım suları ve havuz suları ile ilgili hijyen ve dezenfeksiyon işlemlerimizi Sağlık Bakanlığı'mızın belirlediği kurallar çerçevesinde uygulanmaktadır.
Otelimizin temizlik birimlerimiz, ön büro, asansörler ve asansör düğmeleri, kapı kolları, lavabolar ve oda anahtarları gibi yüksek temas noktalarına odaklanarak, ortak alanlarda temizleme ve dezenfeksiyon sıklığını arttırmışlardır.
Otelimiz için hazırladığımız prosedürler kapsamında kontrol listelerimizi oluşturduk , kontrol listeleri ve otel alanları departman yöneticilerimiz tarafından her iki saatte bir , gıda mühendisimiz tarafından sürekli denetlenmektedir.
Asansör kullanımları maksimum iki kişi binebilecek şekilde sınırlandırılmış olup, asansör kullanım talimatları asansörlerde görünür yerlere konumlandırılmıştır.
Lobi alanı, teras, fuaye gibi ortak alanlarda bulunan oturma grupları güvenli mesafeler dikkate alınarak yeniden düzenlenmiştir.
Misafirlerimizin kolaylıkla ulaşabilecekleri noktalara anti bakteriyel el dezenfektanları konumlandırılmıştır, ayrıca el dezenfeksiyon ünitelerimiz temassızdır.
Mevcut durumla birlikte misafirlerimizin güvenliğini sağlamak için temizlik protokollerine detaylı ve hijyen ağırlıklı protokoller ekleniş ve titizlikle uygulanmaktadır.
OTELE GİRİŞ VE OTELDEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ
Check-in ve check-out işlemleri esnasında yoğunluk yaşanmaması için gerekli önlemler otel yönetimimiz tarafından alınmıştır.
Otele giriş esnasında maskesi bulunmayan misafirlerimiz için maske ve isterse eldiven temini yapılmaktadır.
Diğer alanlarda olduğu gibi otel girişinde dezenfeksiyon ünitemiz mevcuttur.
Havaların ısınmasıyla birlikte ölçülen ateşlerin yüksek çıkması nedeniyle misafirlerimizin önce lobide belirlenen güvenli dinlenme alanında dinlendikten sonra ateş ölçümleri yapılmakta ve daha sonra resepsiyona yönlendirilmektedir. Ateşi belirli seviyelerin üstünde çıkan misafirlerimiz için durum sadece kendisi ve otel yönetimi ile paylaşacak ve eylem planı uygulanacaktır.
Resepsiyon önünde, misafirlerimiz için güvenli sosyal mesafe kullarını gösterir zemin görselleri bulunmaktadır.
Otelimize giriş işlemleri sırasında tüm misafirlerimizden son günlerde hangi ülke ve şehirde bulunduklarına dair mini bir anket doldurmalarını istemekteyiz.
Temassız pos cihazı kullanımına yoğunluk verilmekte olup şifreli pos cihazları her kullanımdan sonra dezenfekte edilmektedir.
Kalem, oda kartı vb. malzemeler kullanımdan sonra düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Resepsiyonda görünür yerlerde tıp merkezlerinin, devlet hastanelerinin, özel hastanelerin ve yardım merkezlerinin iletişim bilgileri bulunmaktadır.
Giriş esnasında konuklarımızın valizleri bagaj odasına alınarak dezenfekte edilmekte ve sonrasında her misafirimizin valizi ayrı ayrı odalarına gönderilmektedir.
Streçli olanlı valizler misafire bilgi verilerek açılmaktadır. Açılan valizlere detaylı Dezenfekte işlemi uygulanmaktadır.
MİSAFİR ODALARI
Misafiriz odadan ayrıldıktan sonra oda en az 1 saat havalandırılması sağlanır ve kat görevlisi çalışanımız daha sonra temizlik işlemine başlamaktadır.
Her personelimiz gibi kat görevlisi personellerimizde maske ve eldiven kullanmaktadır.
Kat görevlisi çalışanımız her oda temizliğinden sonra ellerini yıkamakta ve maske, eldiven, temizlik bezlerini yenisiyle değiştirmektedir.
Odada temas edilebilir tüm yüzeyler uygun temizlik maddeleriyle detaylı olarak temizlenir. Yüzeylerin dezenfeksiyonu sağlanır.
Misafirimiz odadan ayrıldıktan sonra her oda, vakum sonrası, ıslak kuru halı makinesiyle dezenfekte edilmektedir.
Misafir odalarında bulunan tv kumandalarının dezenfekte olmasını sağlayan steril poşet her temizlikte değiştirilmektedir.
Odalarda bulunan, su ısıtıcıları, telefon, klima paneli, priz, enerji anahtarı, kapı kolu, cam kolları gibi el temasının yüksek olduğu alanlar temizlendikten sonra ayrıca sterilizasyon sağlamaktadır.
Banyo zeminleri klozet ve bataryalar çamaşır suyu katkılı kimyasallarla temizlenmekte olup, bu bölgelerin dezenfektesi sağlanmaktadır.
Misafirlerimizin kullandığı havlu, yorgan, çarşaf gibi malzemeler yüksek derecelerde yıkanmakta ve belirli bir süre steril alanlarda bekletildikten sonra tekrar misafir kullanımına sunulmaktadır.
Odalarımızda bulunan mini barlarımız boş durumdadır. Yiyecek ve içeceklerinizi Resepsiyon’da bulunan marketten temin edebilirsiniz. Kahve setuplarımız sterilizasyonu sağlamak amacıyla tek kullanımlık ürünler ile değiştirilmiştir.
MUTFAK VE YİYECEK İÇECEK ALANLARI
Mutfak ve servis personelleri pandemi hususunda gerekli eğitimi almışlardır. Maske ve eldiven kullanımı ve hijyen kurallarına uygunluğunun sürekli takibi yapılmaktadır.
Mutfak ve servis alanları sürekli denetlenmektedir. Yaşanan pandemi sürecinden sonra tedbirler ve denetimler arttırılmıştır.
Otelimizin cafe girişlerinde dezenfektan bulundurulmaktadır.
Cafe’de masalar arası en az 2 metre mesafe, sandalyeler arası en az 80 cm mesafe olacak şekilde güvenli mesafe kuralına göre yeniden düzenlenmiştir.
Mutfaklarımızda en üst düzeyde hijyen kontrolleri mutfak personellerimiz tarafından Sağlık Bakanlığı kurallarına uygun gerçekleştirilmektedir. Tüm tedbirler alınıp gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.
Rutin temizlik planlarına ek, mutfak ve servis alanlarında gün sonu uygulaması olarak, detay, alan temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
Masa üslerinde önceden hazırlanmış servisler bulundurulmaktadır, bez peçete yerine kağıt peçeteler kullanılmaktadır.
Misafirlerimizin taleplerine göre restaurant ve barlarımızda tek kullanımlık bardak seçenekleri de yer almaktadır.
Cafe belirli periyodlarla havalandırılmaktadır.
Otelimizde hijyeniniz açısında büfe servisimizden set menü ( tabak ) servisine geçilmiş olup kapalı ürünler kullanılmaktadır.
Kahvaltı süresi oluşabilecek yoğunluk nedeniyle uzatılmıştır. Kahvaltı hizmeti kişiye özel tabak kahvaltı şeklinde sunulmaktadır. Self servis imkanı veren çay- kahve makinaları, meyve suyu makinaları kaldırılmıştır.
Masalar, sandalyeler ve mama sandalyeleri önce su ve sabun ile temizlenmekte daha sonra farklı bir bez ile %70 lik alkol ile dezenfekte edilmektedir. ( Her servis öncesi ve sonrası mutlaka bu işlem yapılmaktadır.)
Çalışanlarımız, düzenli ve sık aralıklarla el yıkama molaları vermektedir.
TOPLANTI SALONLARI
Toplantı salonlarında verilen bazı hizmetlerde kısıtlama yapılmaktadır. ( Bloknot, Şeker vb. )
Toplantı salonlarında mesafe kuralına uygun yapılan toplantılarda bir oturum maksimum 1 saat sürecek şekilde organize edilmektedir.
Toplantı salonları sahip oldukları metre kareye göre oturma düzenleri, kapasiteleri sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmektedir.
Öncelikle, '' Riskin somut, tedbirlerin ise hızlı ve etkin alınması'' bilinci ile otelimizde tüm üst yönetimin dahil olduğu biz izleme kurulu oluşturduk. Otelimizin anlaşmalı olduğu özel sağlık kuruluşları ve hastaneler mevcut olup, olası vaka durumlarında izlenecek yol haritamız ve eylem planlarımız hazırdır. Spark Hotel Konya, ilgili ulusal ve uluslararası tüm kurum ve kuruluşlarla yakın temastadır. Aldığımız önlemleri sizlerin ve çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlıklarını güvence altına almak için geliştirmeye devam edeceğiz.
Hoşçakalın, Sağlıkla kalın